Nieuwsflits voorjaar 2022

’t Plekje beleeft een onstuimige start! Ben je erbij 18 maart?
Nadat ’t Plekje een paar maanden Coronaproof gedraaid heeft, inclusief 1,5 meter afstand en mondkapjes op bij verplaatsen, waren we er 18 februari helemaal klaar voor om voluit van start te gaan, nu het weer mocht! Echter, tegen Eunice waren wij toch niet opgewassen en dus moest er weer een gezellige ontmoetingsavond geannuleerd worden.

Maar we hebben voor zwaardere stormen gestaan! En dus grijpen we vrijdag 18 maart onze kans en is iedereen weer welkom bij ’t Plekje, dé gezellige uitgaansgelegenheid voor jongeren en jongvolwassenen met en zonder autisme. Wees welkom!

Vind je het te spannend? Neem dan gerust iemand uit je eigen omgeving mee. Wil je eerst meer informatie? Kijk dan hier:  Plekje – Homepagina – Stichting Op Eigen Tenen
 


Pluimwaardig; 3D heeft de toekomst
Het in Arnhem gevestigde opleidingsinstituut 3D Ambacht heeft op maandag 31 januari terecht een Pluim van ons ontvangen. Het is namelijk heel belangrijk om je vaardigheden te kunnen ontwikkelen en je kwaliteiten te laten zien zonder daarin belemmerd te worden door je beperking. 3D Ambacht biedt zowel jongeren als volwassenen met autisme en aanverwante aandoeningen deze mogelijkheid. De persoonlijke groei die de deelnemers tijdens de opleiding doormaken bevordert hun carrièremogelijkheden. Hier is het persbericht te lezen dat digitaal verschenen is in verschillende lokale kranten: Pluimwaardig: 3D heeft de toekomst – Stichting Op Eigen Tenen

Onze voorzitter mocht drie jongvolwassenen interviewen die bezig zijn met de opleiding of deze al hebben afgerond. Tijdens dit interview bleek dat de deelnemers niet alleen inhoudelijke kennis op doen bij 3D, maar ook met verschillende levenswijsheden de maatschappij ingaan. Hier kun je de pluimuitreiking met het interview bekijken: Pluimuitreiking aan 3D Ambacht – YouTube

Ken jij ook mensen of organisaties die zich inzetten voor de emancipatie van mensen met autisme? Aarzel dan niet en meld hen bij ons aan voor een pluim! Dit kan op  Hoe dit meldpunt werkt – Stichting Op Eigen Tenen    
 

Mix en Match online of contact één op één
Elke tweede woensdag van de maand is het online feest voor onze jonge jongeren tussen de 10 en 18 jaar! Dus: Wil je op een leuke/ontspannen manier andere jongeren (met/zonder autisme) ontmoeten? Doe dan mee met het spannende ‘Weerwolven van Wakkerdam’ of het hilarische ‘Raad de tekening’. Ook vinden we het fijn wanneer jullie meedenken over thema’s/onderwerpen voor een volgende keer. Wil je eerst meer informatie: Kijk dan hier Mix en Match – Stichting Op Eigen Tenen

Ook wanneer je liever contact één op één hebt kun je hier terecht om je aan te melden en proberen we een passende match voor je te vinden.


Wat ons betreft is de lente vol lichte momenten nu echt aangebroken! Graag tot ziens bij één van onze activiteiten.
Wilt u ons steunen? Dat waarderen we zeer en kan hier: Doneer – Stichting Op Eigen Tenen

Met vriendelijke groeten van het bestuur van Stichting Op Eigen Tenen