pelgrimstocht_oet

De bron van de Donau

Onze Pelgrimstocht is een indrukwekkend en internationaal project dat op zaterdag 6 juni 2020 van start gaat. Dan wandelen deelnemers de eerste etappe naar van Veenendaal naar Rhenen. De werkgroep heeft inmiddels bijna alle etappes geïnventariseerd en er een aantal proef-gelopen. Deze ambitieuze tocht voert in zijn geheel tot aan de (vermeende) bron van de Donau in het Zwarte Woud.

Deelnemers kunnen de tocht zowel individueel wandelen, als in georganiseerd groepsverband. De wandelroute bestaat uit verschillende etappes, zodat deelnemers de keuze kunnen maken om 1 etappe, een paar etappes, of zelfs de hele tocht te volbrengen. Je kunt de wandeltocht beschouwen als een heel uitgebreide wandeling, maar we creëren ook mogelijkheden om het Pelgrimsgedeelte meer aandacht te geven, door middel van bezinning en begeleiding.

Voor elke wandelaar wat wils dus!

Het belangrijkste: het is de bedoeling dat mensen met en zonder autisme elkaar tijdens het wandelen allemaal (kunnen) ontmoeten, hetzij door samen te wandelen, hetzij bij een hapje of drankje onderweg.

Deelnemers kunnen zich laten sponsoren en dat geld komt weer binnen bij de Stichting, zodat die steeds meer projecten kan realiseren en de Pelgrimstocht kan blijven bestaan.

Begin je ook ‘warm te lopen’ voor dit prachtige wandelplan? Loop dan vast in gedachten met ons mee en doneer gul voor dit project of bied jezelf of je bedrijf aan als sponsor!

Daarnaast is ons werkgroepje voortdurend op zoek naar uitbreiding om dit alles te kunnen realiseren in 2020. Zo zoeken we versterking bij het plannen en (verder) uitstippelen (en natuurlijk uitproberen!) van de route, begeleiders die willen meelopen óf bij de groepswandeling óf met iemand met autisme, pleisterplaatsen en mensen die er een neus voor hebben deze te ontdekken, leuke initiatieven om tijdens het wandelen te ontplooien (mindfulness, autismebelevingswandeling etc.), EHBO-vrijwilligers voor de geblesseerden, et cetera.

Aarzel niet langer en loop met ons mee ‘op eigen tenen’!

© 2020 Stichting Op Eigen Tenen voor emancipatie van mensen met autisme