2

Tijdelijk beëindigd wegens corona.

pelgrimstocht_oet

De bron van de Donau

Onze Pelgrimstocht is een indrukwekkend en internationaal project dat naar verwachting in september 2021 van start gaat. Dan wandelen deelnemers de eerste etappe naar van Veenendaal naar Rhenen. De werkgroep heeft inmiddels bijna alle etappes geïnventariseerd en er een aantal proef-gelopen. Deze ambitieuze tocht voert in zijn geheel tot aan de (vermeende) bron van de Donau in het Zwarte Woud.

Deelnemers kunnen de tocht zowel individueel wandelen, als in georganiseerd groepsverband. De wandelroute bestaat uit verschillende etappes, zodat deelnemers de keuze kunnen maken om 1 etappe, een paar etappes, of zelfs de hele tocht te volbrengen. Je kunt de wandeltocht beschouwen als een heel uitgebreide wandeling, maar we creëren ook mogelijkheden om het Pelgrimsgedeelte meer aandacht te geven, door middel van bezinning en begeleiding.

Voor elke wandelaar wat wils dus!

Het belangrijkste: het is de bedoeling dat mensen met en zonder autisme elkaar tijdens het wandelen allemaal (kunnen) ontmoeten, hetzij door samen te wandelen, hetzij bij een hapje of drankje onderweg.

Deelnemers kunnen zich laten sponsoren en dat geld komt weer binnen bij de Stichting, zodat die steeds meer projecten kan realiseren en de Pelgrimstocht kan blijven bestaan.

Begin je ook ‘warm te lopen’ voor dit prachtige wandelplan? Loop dan vast in gedachten met ons mee en doneer gul voor dit project of bied jezelf of je bedrijf aan als sponsor!

Daarnaast is ons werkgroepje voortdurend op zoek naar uitbreiding om dit alles te kunnen realiseren in 2021. Zo zoeken we versterking bij het plannen en (verder) uitstippelen (en natuurlijk uitproberen!) van de route, begeleiders die willen meelopen óf bij de groepswandeling óf met iemand met autisme, pleisterplaatsen en mensen die er een neus voor hebben deze te ontdekken, leuke initiatieven om tijdens het wandelen te ontplooien (mindfulness, autismebelevingswandeling etc.), EHBO-vrijwilligers voor de geblesseerden, et cetera.

Aarzel niet langer en loop met ons mee ‘op eigen tenen’!

.
Vacature coördinator project De Pelgrimstocht

 

Voor ons ambitieuze en internationale project ‘De Pelgrimstocht’ zoeken wij op korte termijn een coördinator! Dit betreft een vrijwilligersfunctie.

Deelnemers aan de wandeltocht, die in september 2021 van start zal gaan, kunnen deze zowel individueel als in groepsverband lopen. De route bestaat uit verschillende etappes, zodat wandelaars de keuze kunnen maken om één etappe, een paar etappes, of zelfs de hele tocht uit te lopen.

Onze werkgroep heeft de zes etappes tot aan Kleef geïnventariseerd en proefgelopen. De tocht voert in zijn geheel tot aan de (vermeende) bron van de Donau in Donaueschingen in het Zwarte Woud.

De Pelgrimstocht is enerzijds een heel uitgebreide wandeling en anderzijds creëren we als stichting de mogelijkheden om het pelgrimsgedeelte meer aandacht te geven, door middel van bezinning en begeleiding. Voor elke wandelaar wat wils dus!

Het belangrijkste en overkoepelende doel is mensen met en zonder autisme elkaar te laten ontmoeten, hetzij tijdens de wandeling zelf, door samen op te lopen, hetzij tijdens een hapje of drankje onderweg of na afloop.

Wegens corona werden de plannen dit jaar doorkruist en konden wij zowel in juni als in september niet van start gaan met de eerste feestelijke etappe.

Uitstel leidt echter niet tot afstel!

Daarom is het nu tijd voor een verdere verzelfstandiging en professionalisering van dit project, waarbij de verdere organisatie een organisch verloop krijgt onder begeleiding van een ervaren coördinator met liefst een passie voor wandelen.

 

Taken van de coördinator

- Het organiseren en voorzitten van vergaderingen van de werkgroep

- Het aansturen van de volgende taken van de werkgroep:

  1. Het werven van nieuwe werkgroepleden/vrijwilligers
  2. Het werven van fondsen
  3. Het controleren van de etappes (bijvoorbeeld vaststellen incorrecte markeringen) en de terugkoppeling hiervan
  4. Het plaatsen van de route op een GPS-systeem
  5. Het wandelen van volgende etappes (na Kleef) en deze documenteren
  6. Het invullen van een pagina (inhoudelijk) over dit project op website opeigentenen.nl
  7. Het onderzoeken van juridische consequenties m.b.t. overnemen gedeeltelijk bestaande routes
  8. Het geven van bekendheid aan het project (PR)
  9. Het zorg dragen voor een geslaagde opening van het project in september 2021, met zo nodig aandacht voor coronamaatregelen
  10. Het zorg dragen voor een goede samenwerking met bestuur van Stichting Op Eigen Tenen

 

Wat bieden wij?

  • Samenwerking met een enthousiaste werkgroep die een groot hart voor mensen met autisme en een passie voor wandelen heeft
  • Samenwerking met de Stichting Op Eigen Tenen, die zich inzet voor emancipatie van mensen met autisme
  • Een organisatorische uitdaging waarin je kunt laten zien wat je waard bent als coördinator
  • Het plezier om bij te kunnen dragen aan een prachtig project dat er toe doet

Wanneer je inhoudelijk warm loopt voor dit project, gemiddeld 2 à 3 uur per week over hebt voor dit goede doel, over de nodige leiderschapskwaliteiten beschikt, goed het overzicht weet te houden én van een uitdaging houdt, reageer dan op deze vacature.

Wij zien je reactie, begeleid door een geschreven motivatie, graag tegemoet vóór 1 januari 2021. Je kunt deze sturen naar bestuur@opeigentenen.nl.

© 2021 Stichting Op Eigen Tenen voor emancipatie van mensen met autisme