Oktoberpluim voor het Marnix College

Ieder jaar is het enorm spannend voor alle leerlingen uit groep 8 om de overstap te maken naar de middelbare school. Leerlingen met autisme hebben hier hierin vaak een extra hobbel te nemen. En wat dacht je van de ouders? Hoe onderzoek je welke school het beste aan kan sluiten bij wat jouw kind nodig heeft? Wat zou het helpen als er vóór de start al mee wordt gedacht en pro actief wordt gehandeld en samengewerkt tussen basisschool, middelbare school, ouders en leerling.

Karlijn Schreuder heeft zo’n school gevonden voor haar zoon Joris en ze zijn ontzettend blij en dankbaar dat hij op deze manier de overstap zo soepel mogelijk heeft kunnen maken!

Daarom hebben ze dan ook op woensdag 13 oktober een pluim uitgereikt aan Ginette Wieken, de autismebegeleider op het Marnix College.

Hier kun je de pluimuitreiking bekijken: Pluimuitreiking 13 oktober 2021 – YouTube   en hier is het achtergrondartikel te lezen dat ingekort ook is verschenen in ‘in en om Veenendaal’

Pluim voor het Marnix College in Ede – Stichting Op Eigen Tenen Hopelijk zullen meerdere middelbare scholen hier een voorbeeld aan nemen! Ken jij ook mensen of organisaties die zich inzetten voor de emancipatie van mensen met autisme? Aarzel dan niet en meld hen bij ons aan voor een pluim! Dit kan op  Hoe dit meldpunt werkt – Stichting Op Eigen Tenen

 ’t Plekje is weer van start gegaan

Op 17 september en 15 oktober zijn er twee gezellige ontmoetingsavonden geweest en we gaan vol goede moed verder om elke maand een gezellige uitgaansgelegenheid voor jongeren met en zonder autisme te organiseren. Vrijdag 19 november is de eerstvolgende en we vinden het heel gezellig wanneer jij ook komt!

We bieden een prikkelarme omgeving zonder luide muziek en felle lichten, veel leuke en uitdagende spelletjes, tafeltennis en natuurlijk een goed gesprek.

Is het te onbekend? Neem dan gerust iemand uit je eigen omgeving mee!

Wil je eerst meer informatie? Kijk dan hier:  Plekje – Homepagina – Stichting Op Eigen Tenen

Heb je liever persoonlijk contact? In levenden lijve, of online?

Mix & Match voor contact op maat

Meld je aan via het inschrijfformulier op onze website Mix en Match – Stichting Op Eigen Tenen en wij gaan ons best voor je doen! Heel leuk om te melden is dat we naar aanleiding van een oproepje twee meiden met autisme aan elkaar hebben kunnen matchen.

Mix en Match online

Na vele succesvolle online avonden ‘Weerwolven van Wakkerdam’ is het in november tijd voor iets nieuws! Dus: wil je op een leuke/ontspannen manier andere jongeren (met/zonder autisme) ontmoeten?

Op woensdag 24 november organiseren we het online event levend memory en raad de tekening voor meiden én jongens (met/zonder autisme).

Ben je tussen de 10 en 18 jaar, doe mee! Voor meer informatie en om je aan te melden: Mix en Match – Stichting Op Eigen Tenen

Genoeg gezelligheid dus voor de komende donkere dagen. Geniet ervan met of zonder autisme!

Met vriendelijke groeten van het bestuur van Stichting Op Eigen Tenen