Terwijl de blaadjes van de bomen vallen en het buiten prachtig herfstweer is, tenminste tussen alle buien door 😉, bekruipt mij toch wel een weemoedig gevoel nu dit de laatste nieuwsbrief is waaraan ik tik, als voorzitter van Stichting Op Eigen Tenen.

Bijna 7 jaar geleden ontstond het idee voor een stichting die zich richt op de emancipatie van mensen met autisme door ontmoetingen te organiseren tussen mensen met én zonder autisme. In april 2018 was het zover en zag de stichting het levenslicht. Nu mag ik het voorzittersstokje doorgeven aan Gerard en blijf ik gelukkig nog wel als vrijwilliger betrokken. Graag wil ik iedereen van harte bedanken voor de prettige samenwerking en de steun in de afgelopen jaren!

Gerard Stenveld stelt zich voor als nieuwe voorzitter

Na een paar jaar algemeen bestuurslid geweest te zijn van de Stichting Op Eigen Tenen ben ik nu voorzitter geworden. Mijn affiniteit met de stichting ligt in het feit dat ik in het spectrum pas, vroeger heette dat Asperger. Een carrière in de ICT was niet geheel onverwachts daardoor. Ik heb ruime ervaring in het jeugdwerk, ik ben lang lid geweest van Scouting en heb me ingezet voor interkerkelijk en algemeen jeugdwerk in Driebergen. De laatste jaren ben ik bestuurlijk actief bij levensbeschouwelijke organisaties. Ik hoop samen met de medebestuursleden de medemens in het autistische spectrum tot steun te zijn door de activiteiten die we (gaan) organiseren. Rest mij nog Rianne heel hartelijk te danken voor de oprichting van de stichting en haar tomeloze inzet.

Rabo ClubSupport en lokale statiegeldactie Jumbo Veenendaal

Met het mooie resultaat van € 294,43 dat Rabo ClubSupport heeft opgeleverd kunnen we bij ons mooie project ’t Plekje weer leuke thema-avonden organiseren en het spelletjesaantal op niveau houden. Hartelijk dank voor jullie stem!

Verder een positief bericht van de Jumbo (PWA-park 617): de stichting is geselecteerd in september 2024 voor de lokale statiegeldactie. Sparen voor het goede doel terwijl je ook nog van je flessen af komt. Wat wil je nog meer?

Coronaproject Mix & Match sluit af

Het was erg fijn in de lange en saaie Coronatijd dat we jong en oud aandacht konden geven met ons Coronaproject Mix & Match. De individuele ‘tak’ van dit project is een paar maanden geleden afgesloten en aan het einde van dit jaar zullen ook de online bijeenkomsten eindigen. We bedanken Menno en Maria heel hun inzet het afgelopen jaar waardoor jongeren tussen 10 en 18 jaar maandelijks online Weerwolven konden spelen. De jongeren die de stichting niet willen missen nodigen we van harte uit om onze maandelijkse avonden bij ’t Plekje te bezoeken 😊

Thema-avond ’t Plekje

De Halloweenavond was een griezelig goed succes op de vierde vrijdag van oktober. In december zal er ook weer een thema-avond zijn bij ’t Plekje die in het teken zal staan van Kerst. De vierde vrijdag van november is er een reguliere ontmoetingsavond voor jongeren en jongvolwassenen met én zonder autisme.

Let goed op: wegens de feestdagen is ’t Plekje in december eenmalig op de derde vrijdag in de maand, dus 15 december. Alle andere maanden zijn we verhuisd naar de vierde vrijdag!

Graag ontmoeten we elkaar weer bij een van onze projecten, met óf zonder autisme.

Een hartelijke groet, namens het bestuur van Stichting Op Eigen Tenen.