Na een warme, zonnige zomer gaan we er Op Eigen Tenen weer lekker tegenaan! Na een korte zomerstop is ’t Plekje weer van start gegaan en ook de Weerwolven lieten zich weer zien in Wakkerdam tijdens de online Mix & Match spelletjesavond.
 
Rabo ClubSupport
Net als vorig jaar kunnen jullie weer op ons stemmen, wanneer je bankiert bij de Rabobank in de regio. Met dit bedrag kunnen we bijvoorbeeld de mooie ontmoetingsavonden tussen jongeren en jongvolwassenen met én zonder autisme bij ’t Plekje laten doorgaan. Doe het snel want de deadline is 27 september. Ga hiervoor naar de website: Rabo ClubSupport – Rabobank
Pluim voor shortdocu ‘Ik ben toch geen autist’
Bij de afsluitende avond van ’t Plekje, voor de zomerstop, nam Serge Metselaar onze pluim in ontvangst nadat we op een interactieve manier deze documentaire met elkaar bekeken en ervaringen uitwisselden. Het bleek verdiepende gespreksstof op te leveren tot in de late uurtjes. Hier is het bericht te lezen: Pluimen – Stichting Op Eigen Tenen We hopen dat de boodschap ‘wij zijn niet anders, wij ervaren anders,’ breed uitgedragen mag worden bij scholen en organisaties, met behulp van deze docu.
Zolang de stad maar vrolijk is
Wij zijn er trots op te kunnen vermelden dat op zaterdag 24 september de vierde dichtbundel van onze huisdichter Co Woudsma zal verschijnen bij uitgeverij Magonia.
De gedichten in deze vierde bundel van Co Woudsma zijn vaak humoristisch en scherp, maar de lezer herkent ook de melancholie en een nauwelijks ingehouden hunkering.
We wensen jullie veel leesplezier!
Vrijwilligersvacature: Gastvrouw/gastman voor online Mix & Match
Helaas gaat onze sympathieke gastvrouw Maartje de Vries eind dit jaar stoppen met het begeleiden van de maandelijkse online spelletjesavonden voor ons project Mix & Match. Daarom zijn we naarstig op zoek naar personen die dit willen overnemen, elke tweede woensdag van de maand. Voor een omschrijving van de vacature zie: Mix en Match – Stichting Op Eigen Tenen
Kom gratis kennismaken met ’t Plekje
Met de stijgende kosten van de dagelijkse levensvoorzieningen is het tegenwoordig voor steeds meer mensen moeilijk om financieel rond te komen. Eén van de eerste dingen die meestal worden geschrapt zijn hobby’s, activiteiten en uitstapjes. Dit zijn zaken die juist ontzettend belangrijk zijn voor ontspanning en het voorkomen van sociaal isolement.
 
Als stichting willen wij onze verantwoordelijkheid nemen in deze maatschappelijke ontwikkelingen en waarborgen dat ’t Plekje voor iedereen toegankelijk is. Het doel van ’t Plekje is om inclusie te bevorderen. Financiële omstandigheden mogen daar naar onze mening geen belemmering vormen. Daarom is voor alle jongeren en jongvolwassenen met én zonder autisme het eerste bezoek aan ’t Plekje gratis.
 
Na dit bezoek willen we je graag per mail benaderen om te horen hoe je het hebt ervaren en of je interesse hebt om ons vaker te bezoeken. Daarbij kun je op aangeven of de financiën mogelijk een belemmering vormen voor jou/je ouders zodat wij een passende oplossing kunnen bieden. Wij gaan uiteraard vertrouwelijk om met deze gegevens.
’t Plekje is er weer op 21 oktober en dan met een Halloween thema-avond! Kom eens kijken, je bent welkom. Aanmelden mag, maar hoeft niet. Informatie over ’t Plekje: Plekje – Homepagina – Stichting Op Eigen Tenen
Een waardevol en verbindend najaar gewenst, met of zonder autisme, namens het bestuur van Stichting Op Eigen Tenen.