Pluim voor short docu ‘Ik ben toch geen autist’

Op vrijdag 15 juli, tijdens de seizoensafsluiting van ’t Plekje, ontvingen de makers van de short docu Ik ben toch geen autist een Pluim van Stichting Op Eigen Tenen. De documentaire is gemaakt door jonge mensen tussen de 16 en 30 jaar. De inhoud en presentatie is door hen ontwikkeld, zij willen als ervaringsdeskundigen de diversiteit van autisme laten zien.

Na een hartelijke introductie door onze voorzitter Rianne Jansen werd de 15 minuten durende documentaire vertoond. Op interactieve wijze maakten de samenstellers de aanwezigen bewust van stigma’s. Hun boodschap ‘Wij zijn niet anders, wij ervaren anders’ werd op originele wijze overgebracht op het publiek.

Na deze leuke interactie nam Serge Metselaar namens het team van Ik ben toch geen autist de Pluim in ontvangst.

Stichting Op Eigen Tenen steunt de ambitie van de makers om de documentaire te vertonen en te bespreken bij organisaties en instanties die de brede diversiteit van het autismespectrum onder de aandacht willen brengen. Het doel van de documentaire, inclusie bevorderen, paste goed bij de afsluiting van het seizoen van ’t Plekje.

Voor wie ook een keer ’t Plekje wil bezoeken: op vrijdag 16 september gaat het nieuwe seizoen van start. Meld je dan aan via het inschrijvingsformulier.