Door een wandeling in de natuur meer begrip voor een ander

Op 25 april heeft stichting Op Eigen Tenen een pluim uitgereikt aan Marc Beek, wandelgids bij Aut of the Blue. De pluimuitreiking vond plaats in het prachtige recreatiegebied Kwintelooijen. Rianne Jansen, voorzitter van Op Eigen Tenen, overhandigde de pluim tijdens een wandeling en een goed gesprek.

Marc Beek van Aut of the blue neemt de Pluim in ontvangst van Rianne Jansen voorzitter van Stichting Op Eigen Tenen

Door de coronapandemie is de populariteit van wandelen enorm toegenomen. Het is een goede manier om elkaar beter te leren kennen. Beek is zich daar al langer van bewust. Sinds 2017 organiseert hij Autisme Belevingswandelingen. Het zijn verbindende ontmoetingen tussen mensen met en mensen zonder autisme.

Beek gebruikt de schoonheid van de natuur en de gezamenlijke activiteit als brug tussen de ‘twee werelden’. Op unieke wijze laat hij zien hoe iemand met autisme naar het leven kan kijken. Aan de hand van zijn eigen levensverhaal en diverse theorieën beschrijft hij hoe het is om in onze samenleving net even anders te zijn en toch mee te doen. Hierbij gebruikt hij beeldspraak: bij plant en dier worden verhalen verteld die eigenlijk ook over autisme gaan.

Door deze beeldende manier van vertellen daagt hij de wandelaars uit om anders naar gedrag van mensen te kijken. Hierbij krijgen zowel de typerende bijzondere eigenschappen van mensen met autisme als die van mensen zonder autisme aandacht. De Autisme Belevingswandeling sluit perfect aan bij de missie van stichting Op Eigen Tenen om mensen met en zonder autisme met elkaar te verbinden. Daarom heeft de stichting dit kwartaal de pluim uitgereikt aan Aut of the Blue.