Met een zonnige en mooie zomer nog voor de boeg, willen we als Stichting Op Eigen Tenen toch ook even terugblikken op de aftrap van ons mooie project Mix en Match.

Lees hieronder het verslagje van één van onze vrijwilligers over de online avonden die georganiseerd zijn.

En werp daarna de blik weer vooruit! Dus geef je gerust op voor de volgende online bijeenkomst op woensdag 23 juni.

Ben je toch meer op zoek naar contact één op één?

Ook daarvoor kun je je bij ons aanmelden met het inschrijfformulier Aanmeldformulier Mix en Match – Stichting Op Eigen Tenen

Want wij willen als Stichting Op Eigen Tenen alles op alles zetten zodat mensen met en zonder autisme elkaar ontmoeten!

Door onze vrijwilliger Kim van den Berg

Wij kijken terug op twee bijzondere avonden waarin we met een groep van ruim 10 meiden met en zonder autisme in de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar online het spel ‘Weerwolven van Wakkerdam’ hebben gespeeld. 

De eerste avond vond plaats op woensdag 21 april en stond in het teken van kennismaken. We speelden een ‘kahoot-quiz’. De meiden vonden het spannend. Wij ook! Amber Heijneman bleek een waar improvisatietalent. Toen tijdens de quiz tijdens een muziekvraag het geluid dienst weigerde, zong zij zelf verder. Na afloop van het spel peilden we de interesse bij de meiden voor een vervolgactiviteit. Unaniem kozen zij voor nog eens Weerwolven spelen. 

Aldus geschiedde. Vrijdag 28 mei ontmoetten we 8 meiden die tijdens de eerste avond ook aanwezig waren en 3 nieuwe gezichten. De organisatoren en de spelleider waren inmiddels warm gedraaid, waardoor het lukte om twee rondes te spelen op deze avond. Het was mooi om te merken dat de meiden in de loop van deze avond steeds meer de interactie met elkaar kregen en dat er steeds meer grappen gemaakt werden en er veel gelachen werd. 

‘Kunnen we dit niet een keer in het echt doen, in een bos of zo?’ vroeg één van de deelneemsters. 

We hopen het zo, dat wanneer de coronamaatregelen het weer toelaten, dat we elkaar dan een keer in levenden lijve kunnen ontmoeten. Voor nu is het nog net niet zo ver. Wel hebben we een nieuwe activiteit op de planning gezet:

Woensdag 23 juni spelen we Weerwolven nog een keer; met jongens én met meiden, met én zonder autisme. 

Het begon met een idee. Maartje de Vries en Kim van den Berg ontmoetten elkaar via LinkedIn. Een balletje ging rollen. De samenwerking met ‘Op Eigen Tenen’ werd een feit. Amber Heijneman van ’t Plekje (project Op Eigen Tenen) schoof aan. We vonden in Claire een spelleider. En de moraal van het verhaal: in deze activiteiten vinden we een grond voor ontmoetingen. 

Mee spelen op woensdag 23 juni?

Meld je aan via Mix en Match – Stichting Op Eigen Tenen

Of heb je een ander idee? Laat gerust van je horen!

Bestuur Stichting Op Eigen Tenen