Als Stichting Op Eigen Tenen willen we in deze tijd van strenge regels en onmogelijkheden graag een beetje licht en lucht brengen!

We hebben natuurlijk niet voor niets in de afgelopen twee jaar allerlei initiatieven ‘bepluimd’ die zich hard maken voor de emancipatie van mensen met autisme!

Daarom willen we, al is het op een alternatieve manier, tóch een ‘Dikke Duim’-verkiezing organiseren, waarbij onze wisseltrofee naar een volgende eigenaar gaat!

Vanaf deze week staat er op onze website www.opeigentenen.nl een poll waarop je, uit de drie genomineerden, jouw favoriet kunt kiezen en belonen met je stem.

Om de keuze te vergemakkelijken, of wellicht juist wat lastiger te maken, hebben alle genomineerden een filmpje gemaakt waarin ze duidelijk naar voren brengen waarom je juist hun initiatief moet kiezen.

De drie genomineerden zijn:

  1. Rijschool van Herpt, waar elke leerling, ook degene met autisme, díe begeleiding en ondersteuning krijgt, waardoor het mogelijk wordt het rijbewijs te kunnen halen.
  2. Tri-Unity, een onderneming die uit gaat van de talenten van jonge mensen met autisme en die alles in het werk stelt om deze talenten te helpen ontwikkelen.
  3. De Spelmakerij, een mooie dagbestedingsplek waar mensen met autisme op een speelse manier hun kwaliteiten en hun interesses kunnen combineren.

Wij zullen als Stichting op een beeldende manier op 2 april, wereldautismedag, bekend maken wie de winnaar is van onze ‘Dikke Duim’.

Stem je snel? Zo kun je direct duidelijk maken dat het van het grootste belang is dat ook mensen met autisme hun (s)teentje kunnen bijdragen aan onze samenleving!

Met vriendelijke groeten,

Bestuur Stichting Op Eigen Tenen