Pluim voor theaterwerkplaats Kazou

Stichting Op Eigen Tenen laat mensen met autisme niet van het toneel verdwijnen

Stichting Op Eigen Tenen heeft op woensdag 4 maart in Oosterbeek een Pluim uitgereikt aan Kazou. Kazou is een leer- en werkplaats voor mensen met autisme en affiniteit met theater.

   Kazou gaat uit van ieders talent. Door een fijne, veilige omgeving te bieden, waar je jezelf mag zijn, krijgt iedereen de kans om dit talent te ontdekken en te ontwikkelen.

   Afgelopen theaterseizoen heeft Kazou bijzondere voorstellingen ten tonele gebracht. Me and my Pro bestond uit negen delen waarbij negen Kazou-acteurs (‘me’s’) werden gekoppeld aan externe professionals (‘pro’s’) uit verschillende theaterdisciplines. Zeer succesvol was de recente voorstelling De Notenkraker volgens Kazou.

   De theaterwerkplaats werkt ook onder de naam ‘Connect’ samen aan projecten waar verbinding met de ‘buitenwereld’ wordt gelegd. Jongeren met en zonder autisme werken aan een voorstelling voor een groot publiek, waardoor ze elkaar beter leren kennen en waarderen. Hiertoe werkte Kazou samen met de scholen Rijn IJssel en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

    Stichting Op Eigen Tenen deelt ieder kwartaal een Pluim uit aan een initiatief waarbij mensen met en zonder autisme elkaar ontmoeten en samenwerken. Zij is wars van ‘hokjesdenken’ en streeft naar integratie van mensen met autisme in de samenleving.

   De acteurs van De Notenkraker volgens Kazou hebben, namens Kazou, met veel plezier de Pluim in ontvangst genomen.