Startsein ’t Plekje door niemand minder dan Klaas van Kruistum

Het is Valentijnsavond 2020:

Liefdevol en met vaste hand droogt Klaas van Kruistum de voetjes af van Amber Heijneman en Rianne Jansen.

Het is de frisse inleiding van een zeer bijzondere gebeurtenis, waarop hij de dames zorgvuldig voorbereidt:

Wie o wie slaagt er binnen 90 seconden in om het openingslint van ’t Plekje met eigen tenen door te knippen!!!??? Durven zij deze strijd met elkaar aan te gaan?

Rianne Jansen, voorzitter van Stichting Op Eigen Tenen en Amber Heijneman, lid van het kerngroepje van ’t Plekje hebben voor hetere vuren gestaan om deze mooie ontmoetingsplek voor jongeren met en zonder autisme te kunnen realiseren.

Een bloedstollend tenenduel is het gevolg, gelukkig wél met schone voeten!

En de jongeren winnen dit duel! Amber weet het lint in no time door te knippen en de felicitaties van Klaas komen uit zijn tenen, terwijl hij ook nog een kiekje weet te schieten van het tafereel. Ja, Klaas kan best veel 😉

Hij weet uit ervaring in zijn omgeving dat mensen met autisme niet gestigmatiseerd willen worden en denkt dat Veenendaal een ontmoetingsplek voor jongeren, waarbij ze niet geconfronteerd hoeven worden met hun ‘label’ goed kan gebruiken. ‘Er is hiervoor immers nu helemaal niets.’

Na deze ludieke opening van ’t Plekje transformeert de ruimte zich ruim voor achten in de rustige, prikkelarme uitgaansplek die aan de jongeren tenslotte was beloofd. Al snel waren er ruim 20 jongeren aan het kletsen, spelletjes aan het spelen en aan het poolen, onder het genot van een hapje en een drankje.

Dit smaakt naar meer! Wees er dus bij de volgende keer! We zien je graag op 20 maart.