Als centrum voor autisme heeft Buitenhorst een heel goede naam! Minder bekend zijn de leer-werkbedrijven die het centrum runt. Dat zijn er twee, ‘Catering Buitenhorst’ en ‘Greenbasic’. De eerste verzorgt, inderdaad, catering en bij ‘Greenbasic’ kan je terecht voor op maat gezaagd hout, gereedschap of knutselmateriaal. Bij beide bedrijven leren en werken autistische jongeren; in een veilige omgeving, en onder gespecialiseerde begeleiding. Zo zetten ze een grote stap op weg naar de arbeidsmarkt én naar zelfstandigheid.

De begeleiders hanteren de methode ‘Geef me de Vijf!’. Deze benadering is ontwikkeld door Colette de Bruin en houdt in dat de mensen praktisch op gang worden geholpen met concrete antwoorden op de vragen Wat, Wie, Waar, Wanneer en Hoe.

‘Greenbasic’ levert een indrukwekkende en concrete bijdrage aan de emancipatie van jongeren met autisme, zodat ze zich staande kunnen houden in de maatschappij. Daarom ontving Jetze van Viegen, Bedrijfsleider van Greenbasic op 20 december een welverdiende PLUIM.

Voor meer informatie over Buitenhorst en de leer-werkbedrijven, zie:
http://www.buitenhorst.nu/
https://www.greenbasic.nl/
https://www.cateringbuitenhorst.nl/