Op voordracht van filmmaker Erik Jumelet heeft “Op Eigen Tenen” op donderdag 25 oktober een PLUIM uitgereikt aan Ton Theunis, directeur van themapark WitchWorld in Almere.

Ton werkt al sinds 2013 aan WitchWorld; hij wil vooral werkgelegenheid scheppen en educatie bevorderen. WitchWorld groeide gestaag, werd geaccrediteerd als stage- en leerwerkbedrijf, en werkte samen met (inter)nationale onderwijsinstellingen. De organisatie bleek bovendien zeer aantrekkelijk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, mensen met autisme in het bijzonder.

Ton faciliteert een prettige werkomgeving. Het is rustig, hij helpt werknemers en studenten om hun grenzen te bewaken, en waardeert hun bijzondere kwaliteiten.

“Op Eigen Tenen” vindt het dan ook bijzonder jammer dat WitchWorld per 31 oktober wegens financierings- en huisvestingsproblemen moet stoppen. Ton verkleint voor mensen met autisme de afstand tot de arbeidsmarkt, benadert hen positief en helpt ze hun eigen kwaliteiten te ontdekken en ontwikkelen. Zijn PLUIM is hem dan ook van harte gegund!

Voor meer informatie over WitchWorld, zie https://witchworld.nl/

Het filmpje dat Erik Jumelet maakte over WitchWorld: