Sinds december 2017 is Dierenpark Zie-ZOO de beste dierentuin in Noord-Brabant, dankzij de publieksprijs “Beste uitje 2017”. Zie-ZOO is dan ook niet zomaar een dierentuin, maar een met bijzondere dieren en al even bijzondere medewerkers en vrijwilligers. Geen wonder dat men daar trots op is!

En geen wonder ook dat wij afgelopen weekeinde onze vijfde PLUIM hebben uitgereikt aan Zie-ZOO. Want dit unieke dierenpark realiseert waar ‘Op Eigen Tenen’ zich sterk voor maakt: een plek waar ook mensen met een vorm van autisme aan de slag kunnen. Als vrijwilliger, maar ook op weg naar een beroep. Niet voor niets is Temple Grandin, hoogleraar ‘Animal Science’ aan de universiteit van Colorado, een bron van inspiratie!

Het werk in Zie-ZOO is speciaal aangepast aan mensen met autisme. De werkzaamheden zijn gestructureerd. Er wordt gewerkt met picto’s en vaste schema’s en er is altijd begeleiding aanwezig. Afhankelijk van mogelijkheden en behoeften kan men kiezen tussen werk als dagbesteding of als arbeidstraining. En als klap op de vuurpijl heeft Zie-ZOO therapiedieren, die overprikkelde mensen helpen om tot rust te komen!

Voor meer informatie over Zie-ZOO: https://www.dierenparkziezoo.nl/