Niet iedereen stapt deze dagen met een gerust hart het vliegtuig in. Kees Hoekstra weet er alles van. Hij werkt bij de KLM en heeft regelmatig te maken met problemen rond vliegen als je autisme hebt, zoals angst voor het onbekende, overprikkeling en dat het iemand niet is aan te zien of hij of zij autistisch is.

Om deze moeilijkheden het hoofd te bieden, ontwikkelde Kees onder de vlag “Vliegen met autisme” verschillende activiteiten, zodat mensen met en zonder autisme de gezamenlijke reis op een comfortabele manier kunnen maken. Zo zijn daar de Schiphol autisme tour, een bescheiden button die aangeeft dat de drager autisme heeft, en lezingen. Bovendien heeft Kees een boekje geschreven met ervaringen en tips.

Stichting Op Eigen Tenen vindt “Vliegen met autisme” een fantastisch project. Het maakt de wereld daadwerkelijk toegankelijker voor mensen met autisme. Daarom heeft zij op 21 juli een PLUIM uitgereikt aan Kees Hoekstra.

Voor meer informatie over “Vliegen met autisme“ of om het boekje te bestellen, zie www.vliegenmetautisme.nl.