In de Media

Gedicht van Co Woudsma

'T PLEKJE

Ik zit, ik sta, ik lig, ik hang, ik loop,
ik rol, ik rij, ik drijf, ik vlieg, ik val
altijd wel ergens op een plek, hoe lang
of kort dan ook. Op hoeveel plekken ben
ik niet geweest: in mama's buik, vlakbij
dat mierennest, pal voor de Euromast
of boven wolken, kilometers hoog.

Maar welke plek komt op de eerste plaats?
Moet dat een lusthof met fonteinen zijn?
Een bergtop in een bos? Het stukje zee
waar evenaar en nulmeridiaan
in golven elkaar raken? Of gewoon
ergens in Veenendaal een ruimte met
wat stoelen, tafels waar ik jou ontmoet?

Startsein 't Plekje door niemand minder dan Klaas van Kruistum

klaas3

Het is Valentijnsavond 2020:
Liefdevol en met vaste hand droogt Klaas van Kruistum de voetjes af van Amber Heijneman en Rianne Jansen. Het is de frisse inleiding van een zeer bijzondere gebeurtenis, waarop hij de dames zorgvuldig voorbereidt: Wie o wie slaagt er binnen 90 seconden in om het openingslint van 't Plekje met eigen tenen door te knippen!!!??? Durven zij deze strijd met elkaar aan te gaan?

Rianne Jansen, voorzitter van Stichting Op Eigen Tenen en Amber Heijneman, lid van het kerngroepje van 't Plekje hebben voor hetere vuren gestaan om deze mooie ontmoetingsplek voor jongeren met en zonder autisme te kunnen realiseren. Een bloedstollend tenenduel is het gevolg, gelukkig wél met schone voeten!

En de jongeren winnen dit duel! Amber weet het lint in no time door te knippen en de felicitaties van Klaas komen uit zijn tenen, terwijl hij ook nog een kiekje weet te schieten van het tafereel. Ja, Klaas kan best veel 😉 Hij weet uit ervaring in zijn omgeving dat mensen met autisme niet gestigmatiseerd willen worden en denkt dat Veenendaal een ontmoetingsplek voor jongeren, waarbij ze niet geconfronteerd hoeven worden met hun label goed kan gebruiken. Er is hiervoor immers nu helemaal niets.

Na deze ludieke opening van 't Plekje transformeert de ruimte zich ruim voor achten in de rustige, prikkelarme uitgaansplek die aan de jongeren tenslotte was beloofd. Al snel waren er ruim 20 jongeren aan het kletsen, spelletjes aan het spelen en aan het poolen, onder het genot van een hapje en een drankje.

Dit smaakt naar meer! Wees er dus bij de volgende keer! We zien je graag op 20 maart.

t Plekje opent op waanzinnige wijze!

fullsizeoutput_123e

Vrijdag 14 februari, van 20.00 tot 23.30 uur, is onze eerste jongeren avond! Om deze speciale gelegenheid te vieren zal 't Plekje door bekende Veendendaaler Klaas van Kruistum geopend worden. Deze opening is om 19.15 uur en zal iets voor 20.00 uur zijn afgelopen.

Dit is omdat we, voor de jongeren met bijvoorbeeld autisme, graag willen dat het om 20.00 uur de prikkelarme uitgaansplek is waar zij behoefte aan hebben. Jongeren voor wie de opening dus te heftig is qua prikkels kunnen om 20.00 uur invoegen als de rust is weergekeerd.

Het wordt een grappige opening waarin we Klaas testen of hij wel echt alles kan. Ben jij ook zo benieuwt of deze challenge hem gaat lukken? Komt het dan met je eigen ogen bekijken.

Lees meer:https://www.rijnpost.nl/activiteit/item/-t-plekje-opent-op-waanzinnige-wijze-/936154

Informatieavond 't Plekje groot succes

fullsizeoutput_11b7

De nieuwe ontmoetingsplek voor jongeren in Veenendaal, 't Plekje, trok afgelopen vrijdag 17 januari veel belangstellenden.

Deze avond opende 't Plekje voor het eerst haar deuren. Het doel van deze avond; om een breed publiek kennis te laten maken met 't Plekje is behaald.

Er was een gemengd publiek van ouders, jongeren en belangenorganisaties. De organisatie “Netwerk voor jou” deelde nog diezelfde avond hun positieve reactie met hun achterban.

Lees meer: https://www.rijnpost.nl/nieuws/algemeen/921195/informatieavond-t-plekje-groot-succes-

Jongeren ontmoeten elkaar in 't Plekje

fullsizeoutput_116f

Veenendaal - Vrijdag 17 januari opent in Veenendaal een nieuwe ontmoetingsplaats voor jongeren: 't Plekje.

Sinds april 2019 is Stichting Op Eigen Tenen samen met jongeren uit Veenendaal bezig om een leuke, rustige uitgaansgelegenheid voor jongeren te realiseren.

Een project voor én door jongeren. In het pand van de organisatie Welkom aan de Vijftien Morgen 9, in Veenendaal, op de derde verdieping, hebben de jongeren hun plekje gevonden.

Welkom integreert wonen, werken, leren en zorg in één concept.

Lees meer: https://www.rijnpost.nl/nieuws/algemeen/891548/jongeren-ontmoeten-elkaar-in-

Plek voor jongeren in Veenendaal krijgt Pluim

17a37f16-64cb-4760-8883-88f678a06480_thumb1024

Van de redactie

Vorig jaar ontstond bij Stichting Op Eigen Tenen het idee om in Veenendaal een plek voor jongeren en jongvolwassenen te creëren waar iedereen welkom is, met en zonder autisme.

Veenendaal - De Stichting had niet durven dromen dat dit idee gelijk zoveel draagvlak zou krijgen. Na het aanschrijven dan diverse organisaties binnen Veenendaal, waaronder CJG Veenendaal, YourCube (netwerk voor jou) en VeenWelzijn, waren veel jongeren bereid om mee te werken aan dit project. Er zijn ook jongeren die het via via hoorden en zich spontaan aanmeldden.

"Het leuke is dat het een groep jongeren is met en zonder "etiketje", net zoals de doelgroep van het project. De jongeren zijn erg gedreven en enthousiast. Er is een naam bedacht voor het project, "'t Plekje", en een logo en huisstijl ontworpen. Inmiddels zijn ze druk met het ontwikkelen van een site en de voor bereidingen op het gebied van social media", aldus een woordvoerder van Op Eigen Tenen.

En is mogelijk een optie voor een locatie. "Maar deze is nog niet definitief, dus als iemand in het centrum van Veenendaal nog geschikte ruimte beschikbare heeft, dan horen we het graag."

Professioneel

De jongeren zijn erg professioneel bezig. Ze doen aan marketing, communicatie en fondswerving. "De samenwerking verloop leuk en gezellig. Het blijkt dat de wensen en eisen die de jongeren, met en zonder autisme, aan de invulling van het project geven mooi op elkaar aansluiten. In de toekomst kunnen we in het centrum van Veenendaal "'t Plekje" verwachten, waar een huiselijke sfeer heerst. Waar jongeren met en zonder autisme elkaar kunnen ontmoeten. Maar waar ook even een rustig plekje kunt vinden als je te veel prikkels hebt gehad, of een spelletje kunt doen als je niet zo goed weet waar je met elkaar over moet praten", aldus de Stichting. Stichting Op Eigen tenen heeft de jongeren die werken aan het project een Pluim overhandigd.

Aldus de Rijnpost: https://www.rijnpost.nl/reader/57536/1157373/plek-voor-jongeren-in-veenendaal-krijgt-pluim