biografie_oet

De Biografie is een zeer persoonlijk en diepgaand project, waarin het levensverhaal wordt beschreven van iemand met autisme. Veel aandacht gaat uit naar de maatschappelijke context, zodat de lezer een beeld krijgt van hoe het is om met autisme te leven en te functioneren.

Aan het eerste exemplaar wordt inmiddels hard gewerkt. Het streven is om regelmatig een nieuw levensverhaal toe te voegen. Na verloop van tijd is er dan een serie verhalen over mensen met autisme, en hoe zij leven en werken in onze maatschappij - op eigen tenen, en ieder met zijn of haar eigen ups en downs.

De inhoud van de verhalen zal steeds balanceren tussen verlies en overwinning; het doel is om de lezer mee te nemen in de belevingswereld van iemand met autisme en alle menselijkheid die daarbij komt kijken. Zo kan de lezer herkenning en erkenning ervaren, en wellicht hoop of inspiratie opvatten.

Waarschijnlijk zal de Stichting gebruikmaken van crowdfunding om dit project te realiseren. Mocht je hierbij een rol willen of kunnen spelen, dan horen wij dit graag. Of misschien vind je wel dat jouw verhaal bij uitstek geschikt is voor een volgende biografie. Ook dan komen we graag met jou in contact.

De verhalen van mensen met autisme, over hoe zij op eigen tenen hun eigen weg vinden in de maatschappij, verdienen het om verteld en gedeeld te worden!

 

© 2020 Stichting Op Eigen Tenen voor emancipatie van mensen met autisme